Nutec - Benjan - Kawasaki tekent Ali Efe Yegin voor het Europees Superstock 1000 Kampioenschap
18 February 2018

Nadat eerder al Walid Khan en Tom Edwards uit Australië werden vastgelegd voor het Wereldkampioenschap Supersport 300, is het Nutec - Benjan – Kawasaki-team trots te kunnen melden dat de Turk Ali Efe Yeğin komend seizoen de ZX-10RR-coureur zal zijn in het Europees Kampioenschap Superstock 1000. Bovendien heeft Benjan - Kawasaki een meerjarige overeenkomst getekend met Nutec Olie uit Japan en dat biedt veel kansen voor beide partijen, zowel binnen alsook buiten het paddock.

Ali Efe Yeğin is één van de race-studenten van Kenan Sofuoglu en weet al goed wat succes is. Hij won in 2015 het Turkse Superstock 600-kampioenschap en één jaar later was hij de beste in het nationale Supersport 600 kampioenschap. Ook vorig jaar wist hij opnieuw kampioen te worden. Yeğin is geboren op 31 augustus 1993 en begon dankzij zijn vader, een voormalig crosskampioen, op negen jarige leeftijd met racen. Yeğin racet met een duidelijk doel; hij wil de opvolger worden van zijn landgenoot Toprak Razgatlıoğlu die na een paar indrukwekkende resultaten in het Europees Kampioenschap Superstock 1000 dit jaar zijn debuut zal maken in het Wereldkampioenschap Superbike.

Ali Efe Yeğin: “Ik ben er erg trots op dat ik in 2018 mag racen voor Nutec - Benjan – Kawasaki en ik zal alles geven om de samenwerking tot een succes te brengen. Ik ben er van overtuigd dat we dankzij het team en Kenan Sofuoglu alles hebben om goede resultaten te behalen. Kenan is zeer belangrijk voor mij omdat hij zoveel succes heeft gehad, en nog steeds heeft, en ik wil natuurlijk hetzelfde zien te bereiken. Ook ben ik veel dank verschuldigd aan mijn gemeente Balıkesir. Zonder deze ondersteuning zou ik niet kunnen racen. De laatste drie jaar waren ongelooflijk met drie kampioenschappen op rij. Vanzelfsprekend ga ik voor vier op een rij, maar ik weet dat de uitdaging pittig is dus we bekijken het stap voor stap.”

Nutec - Benjan – Kawasaki test komende maand in Spanje om klaar te zijn voor de start van zowel het Wereldkampioenschap Supersport 300 als het Europees Kampioenschap Superstock 1000 dat van 13 tot en met 15 april verreden wordt op het Spaanse Aragon.

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.